Referat kontaktforældremøde 12.11.24
Velkomst
Lars byder velkommen og præsenterer det nye rum TriBÜnen som vi mødes i. Dette er vores nye
Fremtidens BÜ
Vi står i en brydningstid. Vi ser ind i en tid hvor der kommer en Tesfari-pakke, som giver os nogle pejlemærker vi skal arbejde efter. Nogle af disse 33 initiativer træder allerede i kræft i august og derfor arbejder vi allerede en del med at finde en form på, hvordan vi laver skole for alle vores børn og giver dem deltagelsesmuligheder på baggrund af deres behov. Vi får med denne nye initiativpakke meget mere frihed – men med frihed følger ansvar.
Vi har erfaret også efter en proces i kontaktforældreråd, at vi skal arbejde med gode sammenhænge i børnenes skoleliv. Vi har dette fokus fordi vi oplever at en del børn og børnegrupper slår sig på skiftene i skolegangen. Vi er på jagt efter det fællesfaglige ståsted der kan skabe de bedste betingelser rammerne omkring vores børn. Vi ønsker og dette kalder også på samarbejde med jer.
Vi bruger en del tid på, at den tid vi går i møde er drevet af inddragelse, bevægelse (udvikling), Det fylder meget for os at inddrage alle medarbejdere, forældre og børn i denne proces og det er vigtigt for os at alle ser sig selv i dette Fremtidens BÜ.
Vi ønsker at arbejde med en kultur, hvor vi alle står fælles og står stærk på en praksis med stærke relationer, et trygt læringsmiljø og deltagelse for alle børn. Vi vil gerne udvikle handlekraftige børn i vores BÜpraksis.
1.jan 2024 indtrådte en ny lov om ”Barnets stemme”. Det giver barnets stemme og oplevelse en større betydning også når vi udvikler og det vil komme til at gennemsyre vores fremtid. Vi har et stærk elevråd med mange stærke stemmer, som gerne vil gøre en forskel.
Vi ønsker en styrket sammenhæng i fritid! Vi er taknemlige for at Käthe har sagt ja til at være daglig leder af SFO. Som tidligere beskrevet ønsker vi at styrke sammenhænge og også mellem SFO og Klub og derfor har Helene Bech sagt ja til at gå ud af sin stilling af klubleder og i stedet bliver en samlende fritidsleder, der med et strategisk blik skal arbejde for større sammenhæng i fritid. Fra 1.jan vil Tina From tilgå som daglig leder af klubben.
Der vil komme et nyhedsbrev, hvor vi invitere alle et skridt længere ind i den proces vi ser imod.
Disse ønsker om at arbejde med overgange og gode sammenhænge laver vi en ny struktur. Dette betyder, at vi på sigt kommer til at implementere Campus BÜlow for 6.-9.årg. I år kommer vi til at implementere skolestarterteam 2. Vi har en særlig opmærksomhed på, hvordan vi med personalet skaber trygge rammer og personalet er fuld af begejstring. Vi afholder i denne tid en masse BÜsamtaler (medarbejder-samtaler) hvor medarbejderne har mulighed for at give deres besyv i processen, men også hvor medarbejdere taler om værdier og arbejdsliv. Vi arbejder rigtig meget med nysgerrighed på hvordan vi
Vi kunne godt tænke os at starte skolen d. 1.maj. Rådet for børns læring peger på netop kontinuitet og stabilitet og dette ønsker vi koncentreret at arbejde.
Forældrekommentar:
En forælder fra 0.årg (hvis barn beholder lærer til 1.årg) tilkendegiver, at de er meget taknemlige for at de har mulighed for at beholde deres lærer.
En forælder fra 0.årg (hvis barn skifter lærer) spørger om der så kommer skift mellem 1. og 2. Lars svarer, at det i den værste af alle verdener vil der for dem være flere skift, men vi arbejder koncentreret på at mindske skift og sikre, at alle bliver grebet i denne proces.
En forælder spørger hvad der er på spil siden vi har denne opmærksomhed. Svar: Vi har over de sidste år oplevet, at flere elever ofte slår sig på skift, men vi har også et personale og en skoleperspektiv og indretning der peger på, at vi bland medarbejderne
Forældre fra 4.årg. siger tak for, at vi har stor opmærksomhed på skift, da de oplever skiftet mellem 3. og 4.årg virkelig svært.
En forælder spørger om der bliver et større fokus på musik og billedkunst. Svar: det vil være et fokus, og vi skal kunne udbyde faget på en lidt anden måde end vi har kunne hidtil.
Skærmpolitik
Skærmpolitik – følg eller forklar
Helene fortæller om den skærmpolitik-proces der har været i klubben. Sidste år blev der taget hul på en lang proces, hvor pædagogerne på klubben undersøgte fordele og ulemper ved telefonerne, for børn, for forældre og for personale. Det blev tydeligt at der er flest ulemper for personalet og derefter blev der sat et forsøg i gang, hvor der var begrænsninger på mobilforbrug. Herefter blev der en forældreundersøgelse i gang og der var stor tilslutning til, at der ikke skal være skærmtid. Derfor er det nu sådan at det kun er tilladt at ringe eller skrive – der er nærvær i klubben. Det sætter krav til forældrene om, at de bakker op om denne politik så børnene ikke går hjem, men bliver et sted med voksenstyrede aktiviteter og nærvær. Vi oplever ikke, at der er faldende børnetal i klubben. En forælder fortæller, hvordan de i deres 4. klasse har aftalt, at alle børn går i klub indtil kl. 16 (med mindre de skal til fritidsaktiviteter) – en god opmuntring til andre forældre. Klubben har en telefon man altid kan ringe hjem fra, men forældre kan ikke ringe.
Kähte fortæller, at SFO også følger aktivt med i kommunens og skolens opmærksomhed på skærmbrug. Vi har skærmfri i SFO, dette betydende både smartswatch og mobiltelefoner.
Vi vil i den næste tid zoome ind på vores generelle brug af skærme helt generelt på SFO’en. Vi ønsker gennem en undersøgende proces at lave nogle retningslinjer for hvordan vi bruger skærmene i et pædagogisk og socialt sigte. Det betyder, at der den næste tid vil komme en mere reflekteret politik omkring brugen af skærm i pædagogisk aktivitet.
Sabine fortæller om skoledelen. Det der blev diskuteret på sidste kontaktforældregruppen var om vi skulle lave nuværende 9 årgang som har været vant til at have telefonerne. Vi blev enige om, at vi ville lave et clean cut og feedbacken fra lærerne er nu at de ser eleverne er mere sammen og hygger sig mere i fællesskab. Vi oplever stadig der er nogle overlap og nogle områder og skift hvor vi stadig godt kan blive bedre.
Generelt er der et fokus på hvordan skærme bliver brugt i undervisningen. Der arbejdes med at lærerne indbyrdes skal have nogle procedure for, hvordan vi sikre at skærmene bliver brug i undervisning. Et særligt fokus er fx at der bevidst og tydeligt afrundes aktiviteter med brug af skærm, så der er nogle egentlig pauser.
Spørgsmål til politik om skærmbrug fra lærernes side. Som udgangspunkt skal lærernes ikke bruge deres mobil.
Kontaktforælderollen:
På skolens hjemmeside kan
En kontaktforældre fortæller:
Hendes erfaringer er, at trivsels og kontaktforældrene er to forskellige. Rollen kan være meget forskellige fra klasse til klasse, men hun opmuntre til at man byder mere ind i forhold til hvad klassefællesskabet har brug for. Det er for hende en vigtig pointe at have store øre og kunne samle sammen fra klassens liv og være i tæt dialog og bindeled med klassen lærere og evt. ledelse.
Rollen kan også være præget af, små re
Rollen giver også mulighed for at deltage på mange gode møder som disse med god viden.
Der er et ønske om at alle forældre får linket og kan streame.
Dato for næste møde 6.marts.