Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skærmpolitik

Vi kan konstatere, at flere og flere børn har og anvender smartwatches og mobiltelefoner allerede fra en tidlig alder. På Skolen ved Bülowsvej har vi derfor udformet et regelsæt, der kan være med til at sikre: 

•    En højere grad af fordybelse 
•    Et øget fokus på personlig kontakt samt fysisk og nærværende tilstedeværelse 
•    Forskellige måder at interagere og være del af brede fællesskaber
•    Andre håndteringsstrategier, når en situation bliver uvant eller utryg eller man føler sig dårligt tilpas
•    Større ro hos både elever og lærere 
•    En højere grad af læringsparathed 
•    Reflekteret bevidsthed hos eleverne om digitale vaner/digital dannelse 

Ved brud på reglerne vil enhederne blive inddraget, og de kan herefter afhentes på kontoret ved dagens afslutning, når en medarbejder har været i kontakt med forældrene. 

For alle afdelinger er gældende, at forældre kan kontakte skolens kontor i skoletiden og det pædagogiske personale i SFO tiden, hvis der måtte være behov for at tale med sit barn. Information om telefonnumre kan findes på Aula.
I klubtid forventes børn og forældre selv at aftale nærmere i forhold til de daglige rutiner. 

Eleverne medbringer mobiltelefoner på eget ansvar. Skolen ved Bülowsvej inklusiv SFO Thorvald og Klub Tempeltræet kan ikke gøres ansvarlige for ødelagte eller bortkomne mobiltelefoner. Forældrene er fuldt ansvarlige for alle mobiltelefoner, der medbringes i skole, SFO og Klub.

Indskoling: 
Hele indskolingshuset er overordnet set en mobil og smartwatchfri zone. 

•    0-2. årgang er fri for egne mobiltelefoner i skoletiden. Dvs. elevernes egne mobiltelefoner må ikke medbringes og anvendes i undervisning og/eller  frikvartererne.  
•    3. årgang er undtaget af denne regel, da større dele af eleverne selv går hjem efter skole. Derfor må 3. årgang kun medbringe og anvende deres egen
      mobiltelefoner for at informere forældre om afgang fra skolen. Elevernes mobiltelefoner skal være slukket og anbringes et sikkerhedsskab.  
•    På SFO’en er der en undtagelse på den fælles multimediedag (se særskilt bilag om mediedag) 

Legeaftaler skal så vidt muligt aftales dagen før, men I særlige tilfælde gives der lov til, at børnene kan ringe til forældrene på dagen med henblik på at lave en legeaftale.  

I kan som forældre have tillid til, at personalet kontakter til jer, hvis vi skønner det nødvendigt, fx hvis jeres barn bliver syg i skoletiden eller på anden vis i særlig grad har brug for jer.  

Mellemtrin og udskoling: 
Mobiltelefoner kan anvendes som en del af undervisningen, når lærere eller pædagoger vurderer, at det giver mening. Det kan fx være, når børn optager podcasts, hvor skoletube-appen kan bruges til at optage lyd med.

Alle elever på mellemtrin og udskoling har et sikkerhedsskab med personlig kode. Eleverne skal låse alle deres digitale enheder ind i deres skab inden første time starter. 
•    Den lærer, som har første time, har ansvaret for, at eleverne låser deres digitale enheder ind i deres skab 
•    Eleverne må først tage deres enheder ud igen efter sidste lektion, med mindre en lærer giver lov til andet i forbindelse med sin undervisning 
•    Hvis eleverne ikke er i deres klasselokale i første lektion (f.eks. i forbindelse med krea-fag og idræt) skal eleverne stadig huske at låse enhederne inde
      i klasseværelset, inden de går til time

I klubtiden er der ligeledes fokus på nærvær og deltagelsesmuligheder, der anvendes derfor ikke digitale enheder frem til kl. 17.00. Der er mulighed for e-sport gaming med voksentilsyn i klubbens åbningstid. Læs mere om klubbens retningslinjer for mobiltelefoner her.

Undtagelser fra gældende skærmpolitik
Da vi på Skolen ved Bülowsvej har elever med mange forskellige behov, kan der være børn, som er undtaget ovenstående skærmpolitik. Eksempelvis vil være behov for, at børn fra vores Verdensklasser har deres telefon til at oversætte med, når de er ude i pauserne. Undtagelser fra gældende skærmpolitik er altid aftalt mellem forældre og medarbejdere.