Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Skolen ved Bülowsvej
Mobil menu

Referat 09.06.2023

Skolebestyrelsesmøde d. 9/6 - 2023 kl. 17.00 – 20.00 på Personalerummet (B bygning)

Deltagere: Maria, Brit, Marie, Philip, Jens, Connie, Dorthe, (Vera og Arthur), Jakob (klub), Lars

Suppleanter: Peter, Solveig

 

Rigets tilstand

Redegørelse for hændelser og status siden sidst

Lars:

Ansættelses proces i gang af af BH-leder, 2 lærere til 2. årgang, 1 til mellemtrinet, 1 til udskolingen og 1 til BÜ-rummet. 53 ansøgere pt. Feltet ser spændende ud. Samtaler fra d.19.-21. juni. Derfor kan skemaet endnu ikke lukkes, skemalægningen er dog i gang med den viden, som vi har. 

Meget fokus på at få sat de forskellige teams godt sammen. Særlig fokus på dette i forberedelsesugen i starten af det nye skoleår.

Der mangler stadig lidt fysiske rokeringer ifb. med mellemformerne, dette sættes i gang, når afgangsprøverne er afsluttet.

Lærerne har tre arbejdsdage i forberedelsesugen efter børnene er gået på ferie – her også med fokus på oprydning.

Kommende år har vi særlig fokus på vores faglokaler og hvordan de bedst muligt bliver vedligeholdt.

Ledelsen, TR og AMR er i øjeblikket i gang med at arbejde med skoleplanen, hvor der arbejdes med de mange punkter – her afventes forsat lidt info fra forvaltningen. 

Dags dato har der været besøg af den konstituerede skolechef, som fik information om skolen og en rundvisning.

Maria:

Tre store blokke har fyldt i løbet af året: Antimobbestrategi, mellemformer og budget. Noget af dette vil også fylde i kommende år, der skal fortsat fokus på, hvordan vi kan få indflydelse på de forskellige dele fremadrettet.

 

Connie har været til møde med følgegruppen på mellemformerne, hvor erfaringer blev udvekslet. 

Connie:

Alle skoler var repræsenteret med forældre. Dette møde vil der være to gange om året, hvor der vil være et par temaer. Næste gang er med fokus på trivsel. Alle skoler skal fremadrettet have en mellemform, der bør være fokus på, hvornår det er en succes med mellemfomerne. Vi er længere fremme end de andre skoler med de tiltag, som vi har haft på skolen. 

Maria:

I indeværende år har kvalificeringen af kontaktforældres involvering fyldt i forskellige processer.

Phillip skal til Paris og derfor siger vi på gensyn. Solveig træder derfor ind i bestyrelsen efter sommerferien i stedet for Phillip.

Lars:

Trivselsmålingen for nogle måneder siden giver noget data, som vi kan tage fat i på det første møde efter sommerferien. Dette sættes på dagsordenen. 

Tysk/fransk ordningen hvor eleverne prøver begge fag i et halvt år fortsætter igen i kommende skoleår. Evalueringen af dette tiltag skal ind i årshjulet i efteråret. 

 

Evaluering af Markedsdag

Lars:

Alle lærere evaluerede markedsdagen på lærermødet i går. Der er nogle fællestræk i, at det er en lang dag – særligt også for de mere sårbare børn, da dagen er mere ustruktureret. Lærerne foreslog, at dagen hellere skulle være torsdag, så der kunne være oprydning fredag. Tidsrammen kunne evt. i stedet være 10/11-16, så dagen blev kortere.

Nogle lærere var forsat i tvivl, om deres rolle kontra forældrenes rolle. Fremadrettet meres fokus på, hvilke forældre der tager del i dagen, disse skal på plads tidligt på skoleåret, således at de modtager den rette kommunikation, når vi nærmer os dagen.

 

Maria:

Oplagt at få en sammenhæng mellem kontaktforældre og de forældre, som hjælper på markedsdagen. Vigtigt at der kommer endnu mere kommunikation til forældrene om dette, så vigtigheden af dagen bliver tydelig. 

Connie: Tre dage er måske nok, da det er svært for nogle børn, når det er ustruktureret. Måske projekterne skal være mere forskelligartede alt efter elevgruppen.

Lars: Det er en prioriteret søjle i kommunen, at der skal være fokus på entreprenørskab, hvilket forsøges imødekommet i BÜ-ugen. Dagen skal præsenteres på forældremødet i starten af skoleåret.

Der skal findes en ramme for, hvordan maj-børnene bedst muligt kan deltage på markedsdagen og her også videregive dette til forældrene. 

Christina:

Det virker til, at nogle nye maj-forældre ikke vidste, hvad de skulle gøre på markedsdagen. 

Jens:

Fantastisk uge og god markedsdag. Kunne nok give fin mening at stoppe tidligere og med et fokus på de yngste. Måske et spiseområde ved madboderne. 

Jakob:

Markedsdagen kunne også placeres en lørdag, så alle forældre kan deltage.

Maria: Væsentligt at melde det ud tidligt og specificere det pædagogiske mål. Måske et telt med talks og et chill out område.

Vera: Der en stemning af, at det er en fed dag. Det er ikke noget, der fylder at forældrene kommer – måske i hvert fald for de ældre. Så nok ikke flere forældre og mere ro.

Skolen melder dato ud ift. markedsdagen i kommende skoleår.

 

Mellemformer.

Lars:

Der er kommet visiterede børn, der kunne godt komme flere på næste visitationsmøde. Det er mange forskellige behov blandt børnene i mellemformerne og derfor er der også fokus på at sikre gode rammer.

 

Skole/hjem fra sidste møde

Maria:

Der er et udviklingsområde i S/H samarbejdet, når det ikke altid går efter bogen, her skal ses på hvilke handlinger vi så skal sætte i gang.

Lars:

Meget fokus på de børn der særligt knækker, når vurderingerne starter i 8.klasse. Det giver mening med en form for handleskabelon, hvor der tages tilløb til de vurderinger, som de kommer til at møde på sigt.

Arbejdsgruppe nedsat til vurderinger i udskolingen:

Maria, Brit, Lars, Sabine.

 

Nyt fra BÜ rådet

Vera: God tale blev holdt til markedsdagen af Rosa og Thea.

 

Evt.

Christina: 

Er der opmærksomhed på balancen mellem normale uger og alternative uge ift. ikke at ramme de samme fag for at sikre, at fagligheden i undervisningen dækkes.

Lars:

Vi er opmærksomme på lærerpåsætningen i a-uger, således at forskellige fagkompetencer kommer i spil. Eleverne lærer mange andre ting i disse uger.

Vera:

A-dagene er de dage, hvor elever som har svært ved at komme i skole kommer i skole, fordi dagene er sjove og derfor giver a-ugerne god mening.  

Phillip:

Tak for året. Ønsker stadig fokus på mere vidensdeling mellem lærerne – særligt ift. at skabe motivation hos eleverne.

Jens:

Det fylder for en del forældre, at der nu er lukket på skolen i hele juli.

Førstkommende bestyrelsesmøde bliver den 21.8.23.

 

Referent Sabina Skafte